Černoch (Úsvit): OKD hned nebo mimořádná schůze. Už jsme se Sobotkou ztratili trpělivost

Hlavním cílem strany Úsvit pro tento týden sněmovny je konečně přijmout jednoznačná usnesení v kauze OKD. Chceme, aby už tento týden Sněmovna přijala usnesení o zřízení poslanecké vyšetřovací komise, které by určila politickou odpovědnost za nevýhodný prodej OKD.

„Premiér Sobotka projednání tohoto bodu neuvěřitelně zdržuje. Připomínám, že tento jediný bod projednává Poslanecká sněmovna už přes půl roku. Když jsme tento bod otevřeli poprvé, tak premiér Sněmovně přednesl extra dlouhý elaborát, ve kterém ale neodpověděl na žádné naše dotazy. Když jsme tento bod otevřeli podruhé, premiér demonstrativně před zahájením bodu se smíchem odešel,“ řekl ke kauze projednávání OKD předseda poslaneckého klubu Marek Černoch.

„Už jsme ztratili trpělivost. Tento týden chceme přijmout usnesení o zřízení vyšetřovací komise bez ohledu na přítomnost premiéra. Pokud se tak nestane, svoláme mimořádnou schůzi. Podpisy máme připravené,“ uzavřel poslanec Černoch.