Mezinárodní spolupráce proti islamizaci Evropy byla zahájena v Praze

DSC_2302

V sobotu 23. ledna 2016 před 15. hodinou proběhla tisková konference, na které byli novináři seznámeni s cíli celoevropské demonstrace, která proběhne 6. února současně ve 14 zemích celé Evropy. Docent Martin Konvička řekl na úvod tiskové konference, že jsme lidé, kteří mají jediný cíl, uchránit Evropu před nenávistnou středověkou ideologií, která je neslučitelná s hodnotami svobody, demokracie a lidské důstojnosti. Chceme hájit občanská, lidská a politická práva, která si Evropané během tisícileté historie vybojovali. Předseda poslaneckého klubu strany Úsvit – Národní koalice dodal, že nejen demonstrace, ale další intenzivní spolupráce mezi evropskými stranami je logickým pokračování společného úsilí strany a Bloku proti islámu u nás.

Boj proti islamizaci Evropy je naším společným cílem, ale Německo v tomto boji uspět samostatně. Musíme táhnout za jeden provaz a chceme bojovat společně,“ řekla ve svém vystoupení představitelka hnutí PEGIDA Tatjana Festerling. „V Estonsku v tuto chvíli neprožíváme stejně kritickou situaci jako naši přátelé v Německu, ale protože spolupracujeme s přáteli z Finska, uvědomujeme si, že ochrana Evropy je naším společným cílem,“ řekla představitelka Konzervativní lidové strany Maria Kaljustej.

V průběhu dalšího jednání byla schválena společná deklarace. Tato Pražská deklarace je základem společného postupu zúčastněných evropských zemí při společném tlaku na bruselské elity při řešení současné tzv. migrační krize a narůstajícího nebezpečí islamizace Evropy.